X

Ciocolata, o adevărată minune pentru sănătate: Motivele pentru care nu trebuie să renunţi la ea

În ciuda unor contraindicaţii, ciocolata este o adevărată minune pentru sănătate. Şi ca să te convingem că nu îţi face rău, îţi oferim mai multe motive pentru a nu renunţa la ea.

Consumată cu plăcere de 4.000 de ani încoace, ciocolata a fost inițial o băutură amară băută pentru fortificarea corpului și ca afrodiziac. De-a lungul vremii, i s-au descoperit tot atâtea beneficii pe cât de diverse au devenit formele sub care este savurată în prezent.

O ciocolată de calitate,consumată cu măsură îți va aduce numai beneficii în privința sănătății. Una veritabilă conține unt de cacao și 75-80% substanță uscată de cacao,puțin zahăr pudră,are o culoare închisă,textură fină,la rupere nu scoate un sunet înăbușit și se topește rapid în gură,în loc să se fărâmițeze sau să se lipească pe dinți sau cerul gurii.

Îți asigură elemente nutritive necesare

Consumul de ciocolată amăruie îți aduce fibre solubile (11 g la 100 g de ciocolată) și minerale:fier,magneziu,zinc,potasiu,seleniu. Nu este de dorit,însă,un consum de 100 de grame de ciocolată pe zi,mai ales că ar însemna să-ți aducă un aport de 600 de calorii. Câteva bucățele de ciocolată îți aduc și acizi grași și cafeină,de aceea este ideal să n-o mănânci înainte de culcare.

Știai că…

…în cacao și ciocolată neagră se găsesc antioxindați,polifenoli și flavonoide,în cantitate mai mare decât în ceaiul verde,în vinul roșu și în fructele de pădure,inclusiv în afine?

Îmbunătățește circulația sângelui

Bună pentru inimă,ciocolata autentică are și darul de a scădea tensiunea arterială,nu numai de a ameliora circulația sângelui îndeosebi la extremități. Pentru a beneficia de protecția ei și pentru a te feri de bolile cardiovasculare, alege mai degrabă ciocolata neagră,cu un conținut ridicat de cacao,peste 65-70%.

E bună pentru diabetici

Consumată la ocazii speciale,dar în cantitate mică,1-2 pătrățele,ciocolata amăruie este benefică și diabeticilor. Flavonoidele din compoziția ei favorizează reacția celulară la insulină. Și pofticioșii care au restricție la dulciuri in cauza unui nivel ridicat de colesterol „rău” pot să mănânce ciocolată. Acidul stearic scade riscul de înfundare a vaselor de sânge din cauza formării plăcilor de aterom.

Îți ridică moralul

Când ai o dispoziție proastă,tot 2-3 cubulețe de ciocolată te pot ajuta să readuci starea de bine. Acționează ca un antidepresiv și stimulează producerea de serotonină, hormon al fericirii. Contra stresului este benefică și datorită magneziului pe care ți-l conferă.

Te ajută să fii dinamică

Mulțumită potasiului pe care-l are în compoziție,ciocolata acționează ca un energizant,îți îmbunătățește memoria și stimulează activitatea musculară, conform click.ro. Nu are multă cofeină,însă prezența ei îți crește capacitatea de concentrare.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro